Bülent'in Yeri
  1973'den günümüze değişmeyen lezzet!...
 
 
   
 
Ekonomi
Ekonomi Yazdır E-Posta

 En önemli geçim kaynağı fındıkçılık ve Balıkçılıktır . 1877 Rus – Osmanlı harbi sonrası Akçakoca ve yöresine Doğu Karadeniz’den gelen göçmenler tarafından ilk fındık mahsulü getirilmiştir. Bu yılda Trabzon’dan Akçaşehir’in Osmaniye muhaline yerleşen Bostancı Hacı Ahmet Efendi, yanında getirdiği fındık fidanlarını bu topraklara ilk eken zat olmuştur. Fındığın yetişmesi için gerekli yağış 750 mm iken , Akçakoca’da 1000 mm. olan yağış miktarı yetişme için elverişli bir ortam yaratmaktadır.

Baharla birlikte yeşeren fındık dallarından Ağustos ayında Akçakoca’ya yapacağınız bir ziyaret ile fındığı dalından koparıp yeme zevkini yaşayabilirsiniz.


Deniz balıklarından ; İstavrit, Kıraça, Lüfer, Sarukanat, Çinekop, Palamut, Kofana, Mezgit, Hamsi, Zargana, Kalkan, Barbunya, Kefal, Taşbalığı, Levrek Akçakoca sularında tutulan ve satılan balık türlerindendir. Ayrıca çeşitli otel ve balıkçı restaurantlarında taze taze bu balıkları yeme şansı mevcuttur. Ayrıca merkezde ve yakın köylerde alabalık çiftliklerinde yetiştirilen balıkları dere kenarlarında yiyebilir o müthiş doğanın tadına varabilirsiniz.

 
 
© 2017 Bülent'in Pide Salonu - Bülent'in Yeri - Akçakoca - Düzce
BKYM.COM Tarafından Kurulum Yapılmıştır.